perjantai 23. maaliskuuta 2018

Huonosti käyttäytyvät miehet (tai tuntemattomat sotilaat)
- Terve, Aku Louhimies.

- Terve, Pekka... Raikenon.

- Räikkönen?

- Joo, Raikone.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

(Kenellekään ei tainnut ollut osanottonauhaa rinnuksissa, sen jälkeen kun tuo tuntematon isiswannabe toimi. Päinvastoin. Muistan varmaan lopunikäni keskustelun, jonka sattumalta näin parin julkisen ajattelijan twitterissä: puukotuksia ja perheväkivaltaa on maassa niin paljon ettei tämän merkitystä kannata alkaa suurennella. Muutenkin on tullut huomattua että ne julkiset toimijat jotka kantavat eniten huolta siitä, että väärät ajatukset ja väärät aihevalinnat manipuloivat ihmisiä, todella tietävät itse miten manipulaatio toimii ja kiirehtivät virkkeineen liikennepoliiseiksi muutamassa hetkessä, kun jotain jossakin tapahtuu. Ero äärisakkeihin ja muuhun roskaväkeen on siinä, että nämä todella osaavat sanojen hypnoosin ja keinot. Väline on ikään kuin hallussa.

jope)

Vesa Haapala kirjoitti...

jope, niin tämä lyhyt läppäni voi kyllä herättää monenlaisia ajatuksia, toivottavasti ainakin, niin kuin sinussa herätti. Tuolla aiemmin vedin ihan överiksi ironisoidessani oikeamielisten ajatuksia Turun tappajasta. Mutta kyllä niitä ymmärtäviä ja suvaitsevia keskusteluja lukiessa sai haukkoa henkeään ja ajatella, että on se aivopesun voima valtava. Olin iloinen kun esim. Touko ja Li tuomitsivat jutut, fiksusti ja suoraselkäisesti. Monet alkoivat puhua yllättäen suomalaisesta perheväkivallasta ja muusta suomalaisesta väkivallasta ja "demonstraatiosta". Aivan uskomattomalla tavalla kusivat siinä itseäänkin silmään tai siltä se ainakin näytti.

Nyt lämpimät ajatukseni ovat metoo-kampanjan taistelijoiden kanssa, ja myönnän, hieman siellä Aku Louhimiehenkin luona:)

Katson muuten toisella silmällä Jussi-gaalaa. Siellä tapahtuu jotain suurta, ilmeisesti. Melkein kaikki todistavat, aika lailla sama on kaava. Kaikilla on tunnus rinnassa tai kädessä, paitsi yhdellä naismaskeeraajalla en huomannut, oli siellä ihan itsenään. Jotain mahtavaa odottaa elokuvan tulevaisuudessa. En saa tunteesta ihan kiinni. Mitäköhän nuo tähän asti ovat puuhailleet? Harvat rohkeavat puhua tilanteeseen nähden ihan normaalisti. Tällaista tämä on. Vituttaa kun kaikki ovat kuin apinalauma, apinoivat toisiaan. Mutta ilmeisesti kaikki on ollut ihan viturallaan ja heitä hävettää tai riemastuttaa. Itse asia on tärkeä siinä mittakaavassa kuin se voi olla.

Minusta oli raukkamaista ettei Tuntematon saanut parhaan elokuvan palkintoa. Tämä on oma vaatimaton mielipiteeni. Katsojat äänestivät Tuntemattoman parhaaksi. Tästä telkkarissa nähdystä porukasta ei siihen ollut. Tulos olisi varmasti ollut toinen, ellei Louhimies olisi ryvettynyt ohjausmetodiensa vuoksi. Minkähänlaisia elokuvia hän tämän jälkeen ohjaa?