keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Idea ja pakkomielle

Minulla ei ole ideoita, vain pakkomielteitä.
Kenellä hyvänsä voi olla ideoita.

E. M. Cioranin te varmasti jo tunnettekin. Ja minun pakkomielteeni, äh, näen sen itsekin nyt kun koivut, kun ruusupensaat. Auton tuulilasissa ja etusäleikössä on taas faunaa. No sano se. Se on ollut jo silloin... No loiste ja sen tausta. Niin se menee. Se toistuu, kuuntele jotain vähäpätöisempää radiokanavaa, jota ei ole kuristettu mainoksilla, ja ymmärrät.

Eräs ystäväni kirjoitti:

"Hän veti maalia katosta lattiaan, nitoi seinälevyjä, asensi keittiötasoja ja kaappeja, laattoja: surullista nähdä tahto näin. Minä halusin oppia myös muuta pilvien maalaamisesta. Se on täällä joka tiilen päässä, laudassa, se on ulkona. Katsokaa tätä nukkumalähiötä, näette tuhansia uuneja, kuolemanhautomoja, näin hän tahtoi huutaa. Mutta sitten hän upposi johonkin, kun hänellä oli vaimo ja lapsia, hän joi iltaisin teetä ikkunan edessä ja katseli pihan kirsikkapuuta. Joskus kun hän nussi vaimoaan, hän näki kuvansa seinälle ripustetusta peilistä ja jokin ihme kulki hänen lävitseen tärisyttäen häntä kuin pientä poikaa aurinkoisella pihalla. Hän ihmetteli, onko tuo minun, alhaalta ylös asti, aivan kokonaan."

Sanoin, että tässä on idea, vielä se on varastettua, vähän mautonta, mutta jos jatkat kyllin kauan, saat siitä oman pakkomielteesi. Silloin sinä et enää päätä.

4 kommenttia:

Harry Salmenniemi kirjoitti...

Hieno & innostava! Kävin tekemässä tästä jatkoversion blogiini; otin ja varastin sinulta muutaman loistolauseen.

Kuolema on muuten niin hyvä aihe että oikeastaan edes rakkaudesta ei kannattaisi välttämättä kirjoittaa. Pidin siis myös edellisestä, jos kohta repliikit siinä voisivat muuttua hieman, olla rönsyisempiä... Mutta ehdithän sinä niitä muuttaa.

Harry Salmenniemi kirjoitti...

& ai niin, ks. kalmaland, ho scritto una cosa nuova

Anonyymi kirjoitti...

On that poіnt's no acquiring approximately the fact that annoyance is what helps the learning ability, Aurawave besides performs a few other authoritative functions that avail render alleviation.

Visit my web blog ... Http://Aurawavereview.com/

Anonyymi kirjoitti...

You can get your pertinent knowledge appropriate from the code scanner.
Other folks, on the other hand, rely on their vehicle will have to extra noticeably.


Also visit my web blog - obdii scanner