sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

... ja keskustelusta joka epäonnistui

- Huomaan, että ajattelet minun pettävän itseäni.
- Jos kuuntelit, sanoin aivan päinvastaista. Ikävää, että asennoidut minuun noin.
- Todellisuudessa tahdoit kysyä, miksi minä, sisämaalainen, kuvittelen itseni osaksi merta, se on suuruudenhullua, juuri niin tahdoit sanoa.
- Hyvä on, mutta ei se tee sinusta yhtään huonompaa. En vain pitänyt kieltäsi uskottavana. Me katoamme, siitä olen samaa mieltä, mutta suurin osa meistä on pikemminkin multaa kuin komeita haaksirikkoja. Miksi tahdoit puhua merestä?
- Kieleni ei ole uskottavaa, niinkö tahdot sanoa? Et ilmeisesti tunne teoksiani. Jokainen niistä kietoutuu tämän teeman ympärille.
- Olen pahoillani. On silti rohkeaa ajatella päätyvänsä osaksi tulevan kielen muotoja, kun jokaisesta sukupolvesta vain parhaat jäävät eloon, ja hekin tuskin sukupolveksi tai kahdeksi. Esimerkki. Kuinka monta 70-luvulla aloittanutta kirjoittajaa muistat? Käsi sydämelle.
- Minä olen yksi heistä.

5 kommenttia:

Harry Salmenniemi kirjoitti...

Tääkin on hieno! Hyvää jatkoa koralleille. Olet tulessa; jumala on tainnut antaa sinulle vapaa-aikaa.

Vesa Haapala kirjoitti...

Vapaa-aikaa tai sitten ei; oli vähän pakko varastaa sitä jostakin, kun meni noitten muuttojen vuoksi kirjoitushommat ihan lööperiksi. Taidankin käydä blogissasi tsekkaamassa, oletko jo puuhaillut uutta. Ehdin jo vähän huolestua, kun ei tullut pariin päivään mitään.

Harry Salmenniemi kirjoitti...

Moi!

Kiva että olet ehtinyt kirjoittaa. Aika on joka tapauksessa aina varastettua.

Olen hionut käsistä niin en ole kirjoittanut uusia; lähetän sen sulle juhannuksen jälkeen, ajattelin mökillä hioa sitä ikään kuin juhannushupina. Se on tosiaan valtava, sitä tehdessä menee aina yllättävän pitkään.

Käännettiin Kristianin kanssa Aram Saroyanin minimalistiset runot eilen krapulassa; siitä tuli minusta aika kiva kirja.

Vesa Haapala kirjoitti...

Hienoa! Voisi sitä tehdä turhempiakin juttuja tuossa tilassa. Odottelen käsistäsi. Lähetä mieluusti juhannuksen jälkeisenä maanantaina, niin ehdin printata.

Harry Salmenniemi kirjoitti...

Moi!

Joo, lähetän ma:na, ja jos en ehdi printtiaikatauluusi niin lähetän sitten sulle printit postitse - olen nimittäin budjetoinut aikaa keskiviikkoon asti, keskiviikkona viim. lähetän sen eteenpäin.

Aloin juuri kätevästi tehdä kaikkia osia yhtä aikaa uusiksi, ja sivujakin on tullut lisää. Nyt niitä on noin kymmenentuhatta. Toivottavasti Otavalla yhä tykkäävät musta.