tiistai 14. heinäkuuta 2009

Impressio leikkauksesta

Erään kerran joessa kahlatessaan hän astui miehen rintakehän läpi. Mies raiskasi häntä niin kauan että nukahti. WC:ssä, suihkussa, lukituissa kaapeissa. Lopuksi enää kapulalla ja alapesusuihkulla. Koko toimituksen ajan hän toisti itselleen: Sielu vaeltaa usein kukkuloilta näyttävillä paikoilla, joilta näkee koko kylän, myös kirurgin huoneen, jossa hän taitavasti käyttää veistään ja tietää, että vielä kerran tytär kantaa aarioita hiuksillaan, ilma tuoksuu hedelmiä, lehtiä ja ihmisten ihoa. Hän muisti myös isänsä pyytäneen: Anna minun pureskella pitkään raskaita ja mustia palmikoitasi.

7 kommenttia:

Harry Salmenniemi kirjoitti...

Moi!

Tykkään näistä impressioista, tosin voisivat olla vähän isompia, jotta lauseet eivät muutu liian täysiksi (mene tukkoon). Mietin että tähän voisi sopia jokin epäolennainen/tautologinen sivulause loppuun, esim:

kukkuloilta näyttävillä paikoilla, joilta näkee kauas.

Vesa Haapala kirjoitti...

Moi,

uskollinen kommentoijani on ollut taas liikenteessä. Mökkielämä on näköjään vieroittanut minut kaikista retorisista hienouksista, pitäisi taas alkaa kirjoittaa, jotta ei olisi iihan tukkosena. Paitsi että luin yhtä paperipinoa niin pitkälle kuin mustetta on riittänyt sen tulostamisessa; voisin lähettää sulle toimitukselliset huomioni ihan lähipäivinä, niin näet tuumailuni.

Soitellaan, kohta paneudun white trash -suuntautuneeseen kuntarunoon, jonka keskuspaikka on Vantaan Honkkari eli Hong Kong.

Harry Salmenniemi kirjoitti...

Moi,

joo, myönnän kommenteeranneeni, mikä onkin hyvä, koska oon ilmeisesti sun ainut ystävä ja lukija!

Ai niin, unohdinkin että sullahan oli se erikoispino jossa ei ollut ollenkaan mustetta, voi harmi, toivottavasti pääsit edes puoleen väliin. Soittele vaan / kirjoittele kun saat Suuren Vision päähäsi.

Mä lähetän Antille Texasin viimeiselle kommenttikierrokselle muutaman viikon päästä, joten siinä mulla jää ainakin aikaa katsella vähän muitakin paperikasoja ennen kuin teen viimeiset korjaukset.

Nyt lähden surkealle laitoslounaalle (vihaan sitä perunamuusia ja vihaan niitä muita opiskelijoita joiden seuraan mun täytyy hakeutua vaan koska olen köyhä)! Dude I'm white trash!

Harry Salmenniemi kirjoitti...

Ai niin, piti sanomani että tää runohan oli nyt parantunut huomattavasti, samoin nuo ylhäällä olevat, jeah great!

Jorma Martikainen kirjoitti...

Et sinä ,Harry, ole ainut lukija. ( Älä yritäkään omia itsellesi sellaista meriittiä)
Minä ainakin olen päivittäin, joskus jopa useamman kerran päivässä, käynyt hakemassa täältä impressioita ynnä muita vaikutteita/ideoita omiin expressioihini. Vaan jotenkin kun olo tuntuu "ulkopuoliselta" en ole arvannut niitä mitenkään kommentoida.
Enkä nytkään. Jonnekin Vantaan ja Rooman välille olen niitä mielessäni sijoitellut, kun en ole tiennyt tätä mökki,mustikka ja mäkäräiset kontekstia. hah.

No , esi-isät alkavat paikallistua rannikolle, ´vaan kyllä niitä kulkee täällä sisämaassakin kollaata ja koljonvirtaa hoilaten.

Right on, Vesa !

Harry Salmenniemi kirjoitti...

En toki tosissani ajatellutkaan että olen ainut, tunnen kyllä paljon ihmisiä jotka käyvät tässä blogissa päivittäin.

Yleensä kukaan ei vain kommentoi mitään, mukava siis että kommenttini sai sinut kommentoimaan. Kommentointikulttuurissa olisi vähän kehittymisen varaa, kun juuri kommentointi pitää blogit elävinä ja innostaa kirjoittajia (ainakin tämä on kokemukseni).

Vesa Haapala kirjoitti...

Moi Harry ja Jorma,

mukava kun joku käy kommentoimassa! Tässä kirjoituksessa on nyt sellainen haku päällä -vaihe, joten näitä on vähän hankala sijoittaa oikein minnekään suoraan, haen vähän kaikenlaista. Mutta välillä nämä tosiaan hakeutuvat selkeästi suomalaiseen perinteeseen, väliin taas ollaan kovin mannermaista. Olen yrittänyt olla lukematta mitään "korkeakirjallista", nettiä selailen ja kirjoitan sitten. Mutta mukava tosiaan, kun joku näitä päivittäisiä harjoituksiani seuraa.