perjantai 3. heinäkuuta 2009

Parillinen biografeemi (n:o 1)

Tyhjä huone, rinnat on kiinnitetty.

Vain kaksi merkintää:

hyeenakoira (lycaon),
sakaali (lupus Aethiopicus)

Hän tulee ja käy kauppaa.

4 kommenttia:

kristian kirjoitti...

biografeemi on arkisessa hämmentävyydessään mahtava kehys tuollaisille pikkurunoille, jotka lukuhohjeensa mukaisesti eivät ole mitään suuria tapahtumia. eli runon niukka jännittyneisyys saa lukuohjeeksi olla lukematta siitä mitään "toista tasoa", vaikka siihen onkin kaikessa enteilevyydessään kosolti aineksia. pidän tuosta jännitteestä..

samalla tuosta (niistä) muodostuu runomuotona hieno vastinpari taannoisille peripetioille.

Vesa Haapala kirjoitti...

Moi Kristian,

ja kiitti kovasti! Luin - kuten varmaan arvaatkin - juuri netistä sinun kirjoittamasi jutun (taisi olla Vainikkalan juhlakirja) ja innostuin kovasti. Taidan tehdä nyt näitä frgamentaarisempia juttuja lisää, siihen viittaa tuo järjestysnumeron käyttöönottokin. Näihin tulee miltei väkisin mukaan toinen taso (tai montakin mahdollista toiselle tasolle kuuluvaa kontekstoinnin mahdollisuutta). Mutta muotona tämä on sellainen, että edes itse lukijana tuota tasoa ei voi oikein kontrolloida; se on minusta tosi hauskaa! Tarkoitan, että näen runon itsekin hyvin monella eri tavalla eri lukukerroilla.

Harry mainitsi RC-käännöksesi, joka on piakkoin tuloillaan. Aion ostaa sen, mutta olisiko sinulla jo nyt käännöksestä pdf:fää tai muuta, jonka voisit lähettää noin inspiroiviksi kesälukemisiksi mökille (sähköpostiini)? Jos siis teos ei ole jo ilmestynyt. Ajattelin, että ottaisin Charilta oppia proosankirjoittamisessa. Hauskaa kesää, ja kiitos vielä paljon kommentista. Ehkä tämä blogaus oli tosiasiassa pieni täky sinulle, sillä se oli artikkelisi inspiroima.

kristian kirjoitti...

Ter-V,

paitsi että kehun juonikkuuttasi, niiailen kiitollisna muusan roolista, myös anteeksipyytelen epileptisen kiireisesti vilkkunutta viikonloppua. Laitan pdf:n oitis.

Vesa Haapala kirjoitti...

Moi, ja kiitti K!

On tietty vähän omahyväistä esittää tällaista pyyntöä omassa blogissa (ikään kuin se olisi jokin koordinaatti maailmassa) mutta hyvä että huomasit sen. Availin itsekin juuri konetta pitkän päivän jälkeen, ja nyt menen tsekkaamaan sähköpostini. Toivottavasti lähetys tuli perille, mulla taisi olla aika vähän quotaa, pitänee tyhjentää jos Char ei ole ilmestynyt sinne. Voin toki kommentoida, jos sitä tahdot. Joka tapauksessa uskon, että käännöksesi tuo monia hienoja hetkiä kainuulaiseen kesään.