torstai 27. elokuuta 2009

Johtajan huomautus: Orja

Henkilöstömme sekoitin on säädetty täysipainoisesti leviämisen estämiseksi. Jos kuitenkin tahdot käyttää lämmintä orjaa, muista seuraava. Antamisen tulee perustua rakkauteen. Hän ei herää tai reagoi mihinkään. Tai sitten hän herää. Joskus saattaa käydä niin. Halutessasi voit koettaa sähkösauvaa. Emme suosittele hänen elvyttämistään. Kerran hän sanoi: Lapset saavat nämä kasvoni. Hän oli näet kiinnostunut kirjallisuudesta. Voit lukea jonkin runoista, jotka on koottu huoneen kirjaan (löytyy viereiseltä seinältä). Älä ota Haavikkoa, sillä se tekee asiasta hankalamman. Hän oksentaa toistuvasti. Nivusten iho on sinelmistä rikki ja harmaa. Älä ota Harmaa tai Harmajaa, se olisi tilanteeseen sopimatonta. Ota Anhava, ota ihminen. Arka rakkaus on kavala viha. Jos tahdot lehtipihvin, muista huolellinen nuijinta molemmin puolin. Jos tahdot filettä, muista katkoa lihassyyt. Kun menet orjan luo, älä unohda ämpäriä. Hänen partansa kasvaa valkoista kärpässientä. Leveä käsi kääntää suurenkin kiven. Tarkoitan, että orjakin on, noh, tarkoitan että tässä on yksi hyvä syy, miksei sulanutta orjaa pidä pakastaa uudestaan. Jos hän tai osia hänestä joutuu lattialle, älä nouki niitä takaisin altaaseen. Muista hansikkaat. Muista saappaat. Älä unohda pistosahaa ja Kodin putkimiestä. Rakkautta ei tule koskaan jakaa ennen parasta ennen päiväystä. Rakasta pyyhkeettä, älä pyri liiaksi mihinkään erityiseen. Tuhlaile. Saituri on köyhä itselleen. Paikka jossa seisot on pyhä. Muista kuumentaa patterit lähtiessäsi. Black'n Decker hartauttaa hetken. Vain taivas on rajana, tuskin sekään. Kukin tavallaan, tartu tunnelmaan.

2 kommenttia:

Harry Salmenniemi kirjoitti...

Mahtava kohta:

"Tarkoitan, että orjakin on, noh, tarkoitan että tässä on yksi hyvä syy, miksei sulanutta orjaa pidä pakastaa."

Tästä tulee hyvä. Teksti on luullakseni hieman itseään pienemmässä tilassa, siis tahtoo vielä avautua enemmän ennen kuin on valmis. Mutta tämä on tosiaan mainio. Orja-asetelma on hyvä, tarkkanäköinen, hauska. Minulle tuli mieleeni Jontin & Shakan mainio "Käteistä ja huoria"-biisi, mikä on aika omituista, jos ajattelee että sinulle tulee mieleen Texasista Poundin Cantos. Sanoisin, että interpretaatio on lukijan pikkuaivoissa.

Vesa Haapala kirjoitti...

Siellähän se on, Jontti ja Shaka on luultavasti suuri kunnia, ööh, pitääkin kuunnella heti!

Niin, nämä kaksi viimeisintä ovat vielä luonnosasteella, ehkä ne tulevat osaksi jotakin isompaa.

VIimeisin niihin dekkarikohtiin. Siinä kaksi ekaa kappaletta on tehty tietyllä tyylisabloonalla ja viimeinen vaan jätetty levälleen repliikeistä, jotka illalla näin jostakin todella surkeasta komediasta, jossa ihmiset menivät naimisiin. Epävalmius oli tarkoitettua ja kornia, mutta se ei vielä aivan välity.