tiistai 8. syyskuuta 2009

Neljäs ovi vasemmalta

Siitä vaan. Taputa ittelles. / Siitä vaan. Ota voita. / Siitä vaan. Käännä typy kyljellens. / Siitä vaan. / Se onkin jo valmis. / Olet paras. / Luistaa paremmin. / Aeris et ignis. / Omg. /

- Sopisko tää teijän profiiliin? Oisko sarjassa Runoja tunteville? Siitä vaan - kauanko perus markkina mies kelaa nimen mahiksia? Ois mulla herkempääkin matskua, kymmenen säettä per sivu esim. näin:

Virtailet lävitsein kuuma joki,
on virkattu hopeaan talven auma.
Hiljalleen putoaa hangelle noki,
kai meillä on yhdessä sauma.
Voi ollaanhan näin, voi sanothan toki.

Oon tehny näitä juttuja toisille tunteville, kaikki me tykättäis. Mulla on fotot, mulla on taitto. Kaikki menee putkeen nyt. Mä teen, te myytte. Voisin olla Heli Laaksosen kaveri. Voisin olla kaveri monelle teijän runoilijalle. Ilman että pääsen PEN klubiin, ilman että saan kutsua kavereita Takkatuli iltaan. Sanokaa vaan.

Mun isän neuvo: Jos pitää valita kahesta pahasta ei kannata valita kumpaakaan. Siks oon täällä. Auttaako jos vaihdan kieltä? Actually you look just like Nick Cave in his formative days. Nej, ursäkta mig, jag menade Jari Porttila den berömda finsk idrotts redaktör. To be honest Ilkka Mikkola is exactly who I was thinking of, und Jani Toivola, tha blaak blood from Idols, als a young man he wanted to be like those white models in Anttila's winter cataloque. Mä oon täällä niinku Jenni. Mä oon täällä niinku Mamba-Teron eroshokki. Mä oon täällä niinku Chris ja Rihanna. Mä tahdon tuntee ja tulla noteeratuksi. Siks mä kirjotan runoja.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Mä oon täällä ja tahdon tuntee" vois olla teoksen nimi!

Jälleen toimii. "Aeris et ignis. / Omg." on mun lempikohta tällä erää. Tulee mieleen yks teksti jonka tein joskus, keräsin erinäisten elektroniikka- ja lääkeyhtiöiden nimiä ja koitin tehdä siitä muka latinankielisen runon, mutta se vitsi jotenkin kuoli syntyessään. Ehkä se aineisto oli turhan kapea, ja olis pitäny käyttää kaikkee muutakin tätä nykyhepreaa (en ollu vielä törmänny esim äffään sitä tehdessäni).

Vesa Haapala kirjoitti...

Kiitti, Teemu! Tykkäsin itsekin tosta kohdasta! Mutta näkeehän tästä vielä että mä oon ihan liian kiltti poika ja täysin ostettavissa. Toi nimiehdotus on hyvä!

Anonyymi kirjoitti...

Piti vielä mainita että siistii kun tossa oli taas toi "Virtailet lävitsein kuuma joki", vaikka hetken mietinkin, että näissä mitä oot nyt tehnyt, nää novellimaiset jutut, että se saattaa muuttua maneeriksi. Ja että näissä on muutenkin jotenkin sellanen tunnistettava rakenne, jokaa saattaa muuttua kaavamaiseksi (tietty niinhän munkin jutuissa tuppaa olemaan kaava!). Mutta sitten ajattelin että nerokasta, kun nämä yhdistäisi, saisi jotain mitä olen aina odottanut ja haaveillut: suomalaista Pynchonia! Siis Gravity's Rainbow -osastoa! Oi jospa!

Vesa Haapala kirjoitti...

Moi Teemu. Mä kirjoitan tässä tosiaan romaania. Mitä siitä tulee, älä kysy. Siksi tuppaa rakenne toistumaan ja maneeristumaan. Pitäisi vaihtaa aina muutaman jutun jälkeen kaavaa. Nyt kai mulla on tärkeintä materiaalin tuotto. Mutta olet absolutely oikeessa: tavoite korkeudella Pynchon & GR, vaikka aikaa menis, ainakin sinne päin täytyy saada jotakin tehtyä.