keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Hauvan kolme rakkautta

jossakin sateli hautaamalla / ja jossakin mateli sanelemalla / ja jostakin keksin hauvan olon / ja hautausmaitakin syvemmän kolon: / he sanoivat aina on eletty näin / ja aina vain hunnuin ja haavoin ja haluin / ja yhteen oloon maailmat / ja toiseen moloon satsumat // niin haarniska lenteli yhdessä haaskassa / ja yksi yli ja toinen pois / ja poksis ja moksis ja niinpä niin: // kun toinen lävisti toisensa / ja toinen nitisti loisensa / jo toista kivisti: // vaan mitä me pienistä nisteistä / kun ministerit on / ja mitä me näistäkään vitseistä / kun kanisterit on // ei muuta kuin iiik-iiik!-paniikki / ja onneton ponneton kaniikki / jok' aukoi suutaan ja otti luusi / ja lantionpohjat löysinä huusi / rakkaus, hauvan hakkaus / ja halvin kortsupakkaus / ja viel' - tään kaiken lennon sakkaus

3 kommenttia:

Harry Salmenniemi kirjoitti...

kiitos kun toteutit tilauksen! harmi etten voi maksaa sinulle esim. 1700 e / runo. mutta kahvithan minun on pitänyt pitkään tarjota. että nyt viimein sitten pullan kanssa.

jostakin syystä runo sai mieleeni tämän cummingsin jonka varmaan tunnetkin:

http://www.poets.org/viewmedia.php/prmMID/15406

se oli joskus lukioikäisenä lempirunojani.

Vesa Haapala kirjoitti...

Moi,

ja joo, tuo runo oli ihan lukiotasoa! eli kahvien arvoinen - esim. tiistaina klo 12.

katotaas olenko lukenut juuri tuon cummingsin, luultavasti.

Vesa Haapala kirjoitti...

ai niin, tää maggie and milly and molly and may, kyllä, hauska kipale! mulla on vaan meren ja sen otusten tilalla hautuumaa ja kaniikki!