keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Ike

Studion valot.
Kainaloissa stadion-
tason paniikki.

Ikeä panetti taas.
Totuuden hetki:
Totuuden henki, johda

sinä meitä… Klik...
Brasilian laatua,
Turun Kokoomus

pysyy lihassa.
Kainalossa stadion-
tason kaniini.

6 kommenttia:

Harry Salmenniemi kirjoitti...

Ike on ihan liian herkullinen aihe lyhyelle runolle. Tästä pitäisi tehdä saman kymmenen sivuinen tykitys, tai ihan runoelma vallan.

Itse mietin joskus että tekisin Ikestä libreton. Hitsi, se olisi hauskaa... tosin aika monet oopperakävijät taitavat olla koksuja, voi olla että osa jutuista menisi ohi. Mutta ajattele: lopussa Ike laukeaisi ylä-c:tä kirkuvan vaaleatukkaisen chubbyn puutarhaan ja ottaisi sitten helikopteritaksin, jolla lentäisi keskustelemaan sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta Teemu Selänteen kanssa juuri sen jälkeen kun Teukka olisi lahjoittanut risaisen mailansa Lastensairaalan kummien hyväntekeväisyystapahtumaan. Ai ai. Kaikki huipentuisi loppukohtaukseen, jossa olympiakomitean jäsen keskustelee huippu-urheilujian kanssa siitä miten auttaa syrjäyneitä nuoria, ja taustalla olisi jono Teukan keräämiä loistoautoja joiden tööttäykset kävisivät tasatahtia rumpujen ja puhaltimien kanssa.


"Kuka olen? Olen Ike.
Mitä teen? Tekstaan.
Ja miten elän? Elän!"

Vesa Haapala kirjoitti...

Ha! Epäilemättä näin. On aivan liian halpahintaista yrittää päästä Ikestä tällä runolla.

Kuten sanoin, veronmaksajien pitäisi voida uhrata vaikka se 10 miljoonaa, jotta Ike saadaan linnaan muutamaksi vuodeksi.

Ja ooppera ilman muuta! Teukka ja Ike ja Matti ja Teppo ja Mikko Leppilampi ja kaikki viisi vantaalaista syrjäytynyttä nuorta.

Jaakko kirjoitti...

Oletteko uuden liikenneministerin runoblogia kurkanneet? Taianomaista & herkkävaistoista settiä monin paikoin.

Personal Rainerille kiitos toinen toistaan ?-mmista teksteistä.

Vesa Haapala kirjoitti...

Moi Jaakko,

kävin katsomassa tarkkavaistoisen runoihmisen tekstejä: itsestäni tuo aitous on karissut aika päiviä sitten. Mutta siksihän liikenneministerit ovat liikenneministereitä, että ne liikkuvat ihmisten tavoin ja näkevät vielä punatulkut punatulkkuina, tuntevat tunteet ja nimeävät ne.

√.S. ¿uoma-aho kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Vesa Haapala kirjoitti...

Ville,

taisit vilahtaa täällä, mutta kun olen nykyisin mökkiali-ihminen, niin en ehtinyt reageerata. Hauskaa kesää!