perjantai 15. kesäkuuta 2012

TaloudestaKaksi ajatusta, jotka saan päähäni taloudesta.

Kuin se joka aiotaan runkata hengiltä tai se, jonka mafia
on ottanut suojelukseensa määrittämättömiä ehtoja vastaan.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä kaipaisi jatkokommentointia Matti Apuselta.

Hän varmaan kiinnittäisi huomiota siihen, että kun runoilija on sanovinaan jotain taloudesta, hän vetää siihen heti hengiltä runkkausta ja mafiaa, koska silleen tuntuu kuin se sanoisi jotain radikaalia ja epäsovinnaista...

Vesa Haapala kirjoitti...

Matti tätä tuskin viitsisi kommentoida. Tämä nyt on vaan kansalaisen mielipide, tuskin edes mitenkään radikaali tai epäsovinnainen tai perusteltu; tärkeämpää on tuoda esiin tietty metafora, jota kukin voi miettiä ihan itse. Rahan lypsäminen on osattu aina ja kunnolliset ja tyhmät kyllä maksaa ja aluksi luulevat jotakin hyötyvänsä, mutta lopulta pajatso tyhjennetään pohjia myöten, se on selvä. JOtkut joutuvat maksamaan vain siksi, että ovat mafian alueella. Nykymenossa ei ole juuri eroa, onko kyseessä valtio vai yksityinen ihminen, kaikki menee minkä annetaan mennä. Euroopan kriisissä tehdään sekä bisnestä että maksetaan tietyn ideologian ja elämäntavan ylläpitoa.

Joka tapauksessa minusta näyttää siltä, että käsi on annettu sellaiselle mafialle, että ei hyvä heilu. Vähän niin kuin Neuvostoliiton romahdusta odotellessa... Näistä ajoista tullaan puhumaan muutaman vuosikymmenen päästä samaan tapaan kuin 1970-luvusta, jos nyt kenestäkään on puhumaan.

Vesa Haapala kirjoitti...

Tarkoitin tuolla 70-luvulla erään järjettömän ideologian hyväksymistä meilläkin kovin laajamittaisesti uudeksi ajatusmalliksi. Talous on nyt päivän sana ja vallankumouksen areena.