lauantai 25. elokuuta 2012

Keskustelu mahdollisuudesta-- Psykoanalyysi olisi mahdollista, jos joku vielä uskoisi ihmisen sisäisyyteen. Toisaalta voidaan yhtä oikeutetusti sanoa, että parsa tulee keitetyksi, kunhan vain löytyy vettä ja voita, jota sulattaa mausteeksi jälkeenpäin.
-- Mutta eikö analyysin voi nähdä ensimmäisenä yrityksenä arvioida psyykettä ulkoisten ja aineellisten voimien taistelupintoina?
-- Kaipa niin, mutta sellaisena se ei kiinnosta minua, enkä tiedä kuinka ihminen olisi parannettavissa pelkästään tutkimalla kytkentöjä ja niiden purkuja. Luultavasti parantaminen ei kiinnostanut alunpitäenkään ketään.
-- Kärsimyksen poistamiseen tarjoutuvat keinot ovat toki aina käden ulottuvilla, mutta valitettavasti ne ovat lopullisia. Siksi minulle kelpaavat pillerit ja pienemmät siirrot.
-- Osa halvempia kuin toiset.
-- Aloitko vitsailla?
-- Mitäpä muutakaan. Kun kukaan ei osaa päättää sitäkään, mikä olisi siedettävää tai mikä olisi edes säädyllinen välimatka...
-- Joskus ajattelen, että väsymys vain liukuu toisen alle, loputtomasti, ja heti aamusta on ilta, ehkä vuosien päästä sitä on kylliksi ja...
-- Pilvikerrokset kasvavat pikemminkin maasta kuin antavat ilman tulla alleen.

Ei kommentteja: