sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Pieni ero
"Olin kommunisti." on toki laadullisesti aivan eri seikka
kuin se minkä moni nykykirjailija toteaa: "Olin kolumnisti."


9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olin -nisti...

Vesa Haapala kirjoitti...


Kaikki tunnistukset, joissa on tuo mennyttä aikaa ilmaiseva verbimuoto "olin" ovat ehdottoman arvokkaita; asioita on pohdittu, tila on vaihtunut, maailma on auki, -nismiin hirttäytyneestä -nististä on tullut osa mahdotonta yhteisöä...

Jaakko kirjoitti...

Olin viidennen kolonnan mies = fifth columnist.

Vesa Haapala kirjoitti...

Jaa jaa, Jaakko; viidennen kolonnan hylkääminen onkin jo vaikeampi juttu -- se kun luikertaa ihmisessä itsessään, siellä se luuraa vaikka neljä muuta kolonnaa marssisivat jo kaupungista pois...

Vesa Haapala kirjoitti...

Niin, ja yhtä vaikeaa on kolumnistin luopua kolumnien kirjoittamisesta kuin kommunistin on lakata uskomasta kommunikaattorien loputtomaan kehitykseen.

Jaakko kirjoitti...

Totta, Vesa. Ja leipätyötäsi ajatellen on hyvä muistaa sekin, että mertonilaisessa mielessä kaikki tiede on kommunistista toimintaa, ts. kaikki tiedemiehet ovat (aina olleet ja tulevat aina olemaan) kommunisteja.

Vesa Haapala kirjoitti...

Jaakko, joo, olen ehdottomasti kirjallinen lukijakommunisti ja tällainen kommunisti tulen olemaan aina -- tavalla tai toisella, ennen ja jälkeen kaikkien yhteisöjen, ja kommunisti kuvitteellisessa yhteisössä joka ei kirjoita yhtäkään manifestia... ja mertonilainen tiedekommunisti totta kai (niin kauan kuin kukaan ei varasta mun refereeartikkelin ideaa...)

Arnkil kirjoitti...

Minä haluan elää kolumnistisessa maailmassa joka on yhtä eläintä.

Vesa Haapala kirjoitti...


meidän, kolumnistien
on rakennettava lehtitalo
näiden ajatusten ikoneille