perjantai 4. tammikuuta 2013

Epäily-- En yhtään ihmettelisi vaikka toveri Kataisella olisi jonkinlainen kassakaappisopimus ranskalaisten kanssa siltä varalta, että hän siirtyy kolmen vuoden kuluttua unionin korkeapalkkaiseen hämärävirkaan, lopullisesti todellisuuden ulottumattomiin -- tällainen optio selittäisi hyvin joitakin viimeaikaisia ratkaisuja.

-- Luultavampaa ja vähemmän salaliittoteoriamaista on, että ministeri on vain tavallinen puupää ja opportunisti; hänellä on jo nyt kylliksi meriittejä tullakseen haudatuksi johonkin turhanpäiväiseen virastoon.

-- Mutta jos unohdetaan toveri K, miten ajattelet, että Suomi takaa toimintakykynsä, kun valtio luopuu osuuksistaan potentiaalisesti kannattavimpiin ja runsaasti henkilötyövuosia ja verojatuloja luoviin yrityksiinsä, tarjoaa luonnonvaransa ylikansallisille yhtiöille ja jo lähtökohtaisesti pelaa itsensä ulos neuvotteluista, joissa painottuvat strateginen röyhkeys, oveluus ja kyky käyttää tilanteet epäröimättä ja keinoja kaihtamatta hyväksi?

-- Keräämällä lisää veroja keski- ja pienituloisilta, alentamalla palkkoja, tehostamalla palvelurakenteita, tukemalla aina ja ensin eurooppalaisia rosvoja summilla, jotka karkaavat tavalliselta ihmiseltä käsityskyvyn ulottumattomiin.

Käännän radion kiinni. Seuraan asioita sivusta ja kylliksi ymmärtämättä. Suoraan sanoen: ei juuri kiinnosta. Mutta asiat, joita ihmiset tekevät pelosta tai intohimosta, siinä, ja siinäkin joukossa paljon roskaa.

Jyrki, mukavaa, kun leikkaat hiuksesi kokonaan pois. Jos sinulla olisi työtä ja tyttöystävä ja metsästyskivääri, olisi kaikki paljon vaikeampaa. Luostarissa mietit varmasti elämän suuria kysymyksiä. Kivut ja kärsimys nousevat pintaan. Miten kaunista: autere vuoria ja valkohikkoreita. Lakataan valittamasta. Tällaista ei näe Siilinjärvellä.

Ei kommentteja: