keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Murha ja mafiaKun tulen työhuoneelle, tyypilliseen amerikkalaiseen avokonttoriin, saan tietää, että minua syytetään murhasta. Et kai usko, sehän ei ole mahdollista, ja hetken päästä työtoverini on vakuuttunut, että kyseessä on joku muu, ja jos se on joku meistä, on sen täytynyt olla professori, jonka juhlallisuuksia järjestämme. Murhattu on opiskelijatyttö, jota en ole koskaan edes tavannut.

Kokeiltuani vaatimattomia valeasuja (hiukset toisin, kummalliset pyöreät lasit) päätän poistua ikkunasta. Tämä on kolmas kerros, mutta minulle se ei tuota ongelmaa. Hetkessä olen lentänyt yliopistokadun päähän. Olen käynnistänyt koneeni ja selailen karttoja, kun kiinalainen yllättää. Grafiittiin sävytetty puku, uusi valkoinen paita ja teräksinen kravatti, lihaksikas mies on kokonaan kalju. Sinä otat puhelinluettelon ja alat soitella, ymmärrätkö, me tulemme ottamaan nämä seudut haltuumme ja teidän on väistyttävä. Pääni on katua vasten. Te suuntaatte Rovaniemelle, ymmärrätkö. Poliisi etsii sinua, pidä varasi, hän sanoo jäätävästi ja sähähtää jotain kantoniksi.

Kaksi keski-ikäistä naista trensseissä, toisella polkkatukka ja punaista. Sinun ei kannata huolestua tästä, he sanovat. Me olemme hallituksessa seuranneet pitkään näitä rekrytointiyrityksiä. Lähdetäänkö blineille?


Ei kommentteja: