tiistai 28. tammikuuta 2014

Ajatus jonka junassa ajattelin Jyrki KataisestaTiedän pääseväni perille tätä tietä, että kaikki on hyvin ja turvallista. Ei koskaan turvaa, jota joku voisi kaupata (liikennevakuutus, tapaturmavakuutus, henkiturva ja sitten ikuinen elämä). Se kokoomuslainen takaus, joka koskee maailmaa, ei koske merkitystä. Merkitysten ulkopuoli on heille kaikkein tärkein maailma.

Luulen, ettei Jyrki Katainen, sellaisena kuin maailma hänet tuntee, koskaan tunkeudu merkityksen todellisuuteen. Hänen kuuluu mennä sinne mikä hänen päämääränsä on: eu-komissaarius, puheenjohtajuus, asemapaikka korruptoituneisuudessa, jonka ansaitsevat kaikki ne jotka palkitaan olosuhteiden yleisestä pilaamisesta, merkityskenttien hämärryttämisestä. Jos hänen ansiokseen voidaan ylipäätään laskea, että hän sai jotakin aikaan merkitysten suhteen...

Ansio on siinä, että hän yhdessä muiden kaltaistensa kanssa tärveli, kavensi, hämärsi perspektiivit, joissa elämä olisi voinut tulla esiin -- kenties hän sai jonkun ihmisen miettimään, että täytyy olla muutakin kuin tämä näkyvä ja metafyysinen valetalous. Mutta näiden asioiden tarkka arviointi on mahdotonta ja turhaa ja osoittaa ihmisen pienuuden. Voimme havainnoida vain sivistynyttä oksennusta.


Ei kommentteja: