keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Pyyhkäisy tästä hetkestäpelkoani välittävät sähköimpulssit

jotka paiskautuvat päin mantelitumakkeen litistynyttä tikasta

pelkoani lieventävät sivallukset

otsalohkon törmällä

saveksi vaihtuva hiekka kalkkikivi muistoani rakentava hermomerihevonen

tietoisuuden ristiaallot eikä mikään kulje läpi

vahingoittamatta
huomenna sinua ei ole

huomenna et ole kukaan

kukaan ei paina enteriä

ja taio lisää olemassaoloa


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

...kukaan ei paina enteriä ja taio lisää olemassaoloa....

Maaginen lause. Lause joka painoi enteriä päässäni välittömästi ja alkoi syntyä moninaisten selitysten, mielikuvien sarja.

jope

Vesa Haapala kirjoitti...

Tuo olemiseen liittyvä juttu sai alunperin alkunsa SK:n rahaa käsittelevästä jutusta (miten talousjärjestelmässä syntyy uutta rahaa laina/luototustarpeiden mukaan enteriä painamalla); selitys on tietenkin tähän yhteyteen vähän irrallinen mutta alunperin mietin (tilin uhkaavasti tyhjentyessä kuun loppua kohden), että nykyään olemassaolo on niin sidottu rahaan, että rahojen loppuessa / luoton loppuessa kukaan ei loppuviimein enää tule ja taio lisää olemassaoloa... no, jutun merkitys muuttui tuossa matkalla, mutta maaginen "tyhjästä luomisen" idea jäi elämään: toisaalta näinhän kaikki syntyy, tyhjästä + jostakin tarpeesta... ja kirjallisuudessa muualta siirtämällä

Anonyymi kirjoitti...

Upeasti nähty yhteys. Silloin harvoin kun tilillä on jotain, ja sitä nostaa, on hetken kevyt ja ilmava olo, olemassaoleva, p-aukisellakin. Haavikkoko se sanoi että ihminen joka ei ole vapaa taloudellisesti ei voi olla täysin vapaa älyllisesti? Niin on. Itse ainakin joudun päivätyössäni leikkaamaan itseäni ja olemaan korrekti kompromissi, se on ihan ok, mutta ei myöskään täysin vapaan miehen elämää. Raha merkitsee. Ei voi mitään.

Ajattelin myös elämän ja kuoleman suhdetta. Enter = elämä, liikumme valitsemme, toimimme, ajattelemme, "kuvaruudulle" tulee kuvia tarkasteltavaksi, uusia "sivuja"....

Enter to life jne. Ja sitten kun nappia ei ole enää kukaan painamassa, kuolema on käynyt, maailma haihtuu, sitä ei ole, ei ole edes ei-olemassaoloa, klikkailut ovat ohi.

jope