lauantai 28. maaliskuuta 2015

Amor fati

Joko nukahdit

joko heilahtelet väentungoksessa

joko aamun kärhi puhkaisi luomesi

koko maailma on palokaaria1 kommentti:

Liisu kirjoitti...

Jostain syystä nämä pikkurunosi jotka voivat olla vain sikermä sanoja, yhden lauseen pituisia, kiinnostavat minua.

Johtuisiko sen siitä, että vaikka ne näyttävät helpoilta tulkita, tai ylipäänsä osata kirjoittaa niitä, ne ovat minulle kuin pieniä tähden sirpaleita joita tipahtelee taivaalta. Ymmärrän enkä ymmärrä niitä.

Minulle ne edustavat korkeampaa matematiikkaa, korkeampaa ajattelukykyä, ne ovat kuin abstrakteja maalauksia, joita pitää enemmänkin vaistota kuin ymmärtää. Ne puhuttelevat samoin kuin abstraktit maalaukset tai varsinkin nykymusiikki, jotka ovat murtaneet suurimman osan kahleistaan ja tulevat toimeen ilman muoto- tai perinneoppia. Ne ovat itsenäisiä. Tekijänsä synnyttämiä jälkiä jotka kertovat ulkoisesta maailmasta tai ilmatilasta josta ne ponnahtavat esiin tehden näkymätöntä näkyväksi.

Itse nimität näitä versoiksi, muistelen, että jossain vaiheessa pidit tätä blogiasi ajatusalustana tai jonkinlaisena harjoituskenttänä. Tietääkseni olet ammattirunoilija, vai sekoitanko sinut johonkin toiseen.

Mikään aloittelija tai pelkkä harrastelija et ainakaan voi olla, kun katsoo tämänkertaistakin runoasi. Se on täydellinen, samalla kuin se voisi olla osa isompaa kokonaisuutta.