perjantai 13. maaliskuuta 2015

Metafysiikkaa 2.0
Aamulla tyttäreni pyysi:


- Voisit sä iskä kiljottaa sinne googlen kuvahakuun "elävä jumala",
   mä en oo ikinä nähny elävää jumalaa.


3 kommenttia:

Liisu kirjoitti...

Taidan olla tyttäresi kanssa samalla tasolla mitä jumaliin tulee. Minäkin uskon Googleen, se tietää enemmän kuin minä. :)

Vesa Haapala kirjoitti...

Tällä viikolla keskustelun aiheena lähinnä ihmissudet, muumiot, vampyyrit, ilmeisesti Monster High -hahmojen ansiosta. Niistä Google löytää hyvää kuvamateriaalia, samoin jos kirjoittaa hakuun jumalatar. Jumala pakenee määritelmänsä mukaan havaintoa. Puhe hänen ulkonäöstään tai mistä hyvänsä muusta ominaisuudesta menee helposti yhtä naurettavaksi kuin kuvat joita Google hänestä antaa. Joku on sanonut, että Jumala on sinä, jota puhutellaan, muut kuvat ovat mahdottomia, erinäisistä olemassa olematta olon todistuksista puhumattakaan. Myönnän, että viisivuotiaan kanssa on helpompi puhua ihmissusista ja siitä miten ne kannattaa kahlita täyden kuun aikaan.

Liisu kirjoitti...

Lapset on ihania. Niillä on paljon tarkempi havaintokyky kuin aikuisilla. Ja niiden mielikuvitus on ihan omaa luokkaansa. Aikuiset ei vain aina ymmärrä sitä. Mä oon säästänyt kaikki kouluvihot, ne on oikeita aarreaittoja. Harmitti kun katselin kerran yhtä, johon poika oli alaluokilla kirjoittanut niin hauskan jutun että olin haljeta nauruun, mutta ope oli kirjoittanut sen alle punaisella: Yritä kirjoittaa siistimpää!