maanantai 20. huhtikuuta 2015

Mitä retoriikka kertoo siitä, mistä puolueista hallitus kootaan?

a) "Nyt jytkytetään: tämä ei ole beduiinien maa."

b) "Pettynyt fiilis, meillä oli huipputiimi."

c) "Kootaanpa hallitus kuinka hyvänsä, me jatkamme työntekoa."

d) "Minä lupaan, että tämä joukkue tekee joka päivä töitä siksi,

       että ansaitsee luottamuksen."


Valitaan näistä kolme yhteensopivinta ja katsotaan mahdolliset lisämausteet.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toi a ? Missä ja kuka sanoi noin? Ettet nyt vain stereotyypitä omia lokeroitasi/ennakkoluulojasi? Me ja ne...

Hämmästyttävää kuinka tähän demokratian pelkoon putoaa vaalien jälkeen yksi jos toinenkin: kansa äänesti väärin, kansa äänesti konservatiivisesti. "Pelottava vaalitulos", on sanonut moni itseään "me"-ihmisenä pitävä.

Jos alkaa pelätä kansan ääntä ja kansan valintoja, ja laskee itsensä kansan ulkopuolle, eli yläpuolelle, se se vasta pelottavaa onkin. Ei se että kansa äänestää niin kuin se äänestää.

Bolsevikit ottivat aikoinaan vallan Venäjällä noin 6 - 8 prosentin kannatuksella. Kansa ei siellä silloin kannattanut vallankumousta toisin kuin meille koulussa aikoinaan opetettiin.
Mutta kansan eturyhmäksi itsensä nimittänyt ja ylentänyt porukka tiesi mitä pitää tehdä kansaa paremmin. Nyt on vähän samaa henkeä ilmassa, kun vasemmisto ei enää kelpaa. "Ne" äänesti väärin. Minusta ne äänesti ihan oikein. Vapaudellaan.

Vesa Haapala kirjoitti...

a-kohta Soinilta ja Hakkaraiselta, yhdistelmä.

Itse pidin tuota lähinnä energian ilmauksena. Aneemisin kohda on demareiden.

Eli kuten ilmeistä on: keskusta, kokoomus, perussuomalaiset.

En suinkaan paheksu perussuomalaisten tulosta. Ei pelota. Ihmetyttää nillitys, joka tulee joka kerta jostakin suunnasta.

En ole äänestänyt nillittävien taiteilijatahojen suosikkipuolueita tällä kertaa. Enkä äänestänyt edelliselläkään kerralla.

Että silleen. Halusin vaan kuvata missä energiat virtaa ja millä tavalla.

Anonyymi kirjoitti...

Ok, kitios täsmennyksestä. Luin tekstiisi merkityksiä joita ei siellä ollut. Sellaista on kaikki sanominen, lukeminen. Oma energia nousi kyllä Suomen älymystön irtiotosta Suomeen kansaan vaalin jälkeen. Hyvä sisko - verkosto Saisio/Hovatta/Kosonen. Otti pannuun tuollainen Meidän Suvaitsevainen Suomi vs. Niiden Juntti Suomi -ajattelu.
Sellaisen umpimielisyyden avoin tunnustaminen, jonka itse kokisin suureksi häpeäkseni.

Nuo naiset tietävät ihan hyvin- tai vielä suurempi skandaali jos eivät tiedä - että ps:ää äänestävät junttien ja duunareiden lisäksi monet maisterit, tohtorit ja taiteilijat. Samat "akat" (sorry, pakko käyttää tässä yhteydessä) itkevät Putinin Venäjän sananvapauden puutostilaa, mutta ovat tukkimassa suita Suomessa ajatuskapuloillaan.

Ugh!

No, takaisin nyt runouteen....