perjantai 15. toukokuuta 2015

Konsensussuunnitelma

Neljän vuoden päästä: Ei enää PersKeKo eikä aivan Six Pack, mutta PersVaKo.


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hassua, miksi...

Nuo sun kuusi edellistä lyhyttä runoa tms. - todella hyviä, pistävät aivot liikkeelle, haluaisi lukea niitä lisää, nopeita ja hitaita samaan aikaan, alkaa miettiä niitä ja näitä: mitä kirjoittaa tarkoittaa, mitä minä tarkoitan kun luen ne.
Mutta sitten tuo sanaleikki perskeko, -vako...se naurattaa...
Tuli mieleen että juuri tälläinen on ihminen. Syvää ja laadukasta ja merkittävää lukee pokkana, mitään ei näy ulos, mutta näppärä sanaleikki ja jo värähtää ilme. Voisin jopa sanoa nuorekkaaseen tyyliin: -Hei, maailma on just tollanen!
Tuollaisen osaamiseen perustuvat juuri ne tv-formaatit, missä tervot kyröt ja nousiaiset on näppäröimässä vitsejä jotta me lukijat voitaisiin ajatella että "kyllä ne kirjailijat sentään osaa sanoa." (Mutta toisaalta, ei tästä ilman huumoria selviä kun ei selviä oikein huumorillakaan)

Toisaalta nro 2: jos tämänpäivän syrjäytettyjen ex-ministereiden, esim. graffititaiteessa kunnostautuneiden, kommentteja uudesta syntyvästä hallituksesta lukee, niin sen äänestäjien tyrmäämän ideaalihallituksen muodostajien lyhenne olisi kyllä ollut VaLiVaLi. Tai LiVeLkaVaVi

jope

Vesa Haapala kirjoitti...

PersVaKo on hauska siksi, että se on poliittinen oksymoron, mahdottoman konsensuksen figuuri. Ja kuitenkin se kokoaisi tämän kansan vasemmalta ja oikealta ja siltä väliltä. Tekemään mitä? Leikkaamaan itseltään raajat ja lopulta pään? Vai nostamaan trimmatun vartalon mahdolliseen monimuotoisuuteensa? En kyllä näe yhtään mitään, en selkeästi tai hämärästi. Sanaleikit vain ovat tällaisia.

Vesa Haapala kirjoitti...

Hyvin tiivistetty, Jope, poliittinen valitus on formaatti, josta aika ajoi ohi!