maanantai 7. syyskuuta 2015

Keskustelu tyttären kanssa

- Niistettäiskö nenä?


- Ei tarvi. Mä ehdin jo syödä kaikki räät.

4 kommenttia:

Erkka Mykkänen kirjoitti...

Mikähän on keskimäärin se ikä, jolloin ihminen lakkaa syömästä räkäänsä? Asiasta on varmaankin melko mahdoton saada luotettavaa tietoa, ainakin kyselytutkimuksella.

Vesa Haapala kirjoitti...

Tuo olisi kyllä mielenkiintoinen tutkimuksen aihe. Veikkaan, että pääasiassa harrastus lakkaa joskus 7-9-vuotiaana, mutta epäilemättä jotkut yksilöt jatkavat pidempään ja kehittävät tästä oman taiteenlajinsa siirtyen kenties myöhemmin myös muihin eritteisiin. Olisiko porttiteorian paikka. Kaikki alkoi räästä...

Liisu kirjoitti...

Lapset! Lapsia minä kunnioitan. Heille kaikki ratkaisut ovat yksinkertaisia ja selkeitä, loogisia.

Ja mitä rään syömiseen tulee, se on oikea reaktio. Mitä räkä on? Se on valkosolujen yhteistomintaa, hyökkäystä jotain ihmiselle vaarallista toimintoa vastaan, jonka bakteerit aiheuttavat.

Valkosolut puolustavat isäntäänsä, ihmistä. Se on niiden tehtävä. On suurta tuhlausta sylkeä esim. suusta ulos räkäklöntti kurkusta. Parempi nielaista se takaiisin. Valkosolut ovat arvokkaita. Joissain tapauksissa, jos niitä on liikaa, enemmän kuin punasoluja, se kertoo, että ihminen on sairas. Joskus hyvin vakavastikin sairas.

Mitä tuohon ikäkysymykseen tulee, voin sanoa omin silmin nähneeni, miten yli kahdeksankymppinen ihminen kaivaa nenäänsä, ja pistää saamansa saaliin suuhinsa. Syö sen. Miten terveellistä!

Monimutkaisia ovat ihmisten tavat, joita heille on opetettu jo lapsesta. Joskus hyvinkin turhia ja jopa vaarallisia! :)

Vesa Haapala kirjoitti...Lapsissa on epäilemättä toivomme ja valkosoluissa! Sopivissa määrin molempia, ja elämä pysyy vakailla urilla.