keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Neuvo

Antakaa kuolleiden haudata kuolleet.


Antakaa elävien astua yksi askel heitä kohti.


Yksi askel, ei enempää.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siinähän putoaa sillä askeleella sitten jo mukaan sinne...

Olen, toivottavasti et sinäkin, katsellut Isiksen teloitusvideoita. Miksi?En tiedä. Tullaakseni vakuutteeksi ihmisestä josta olen jo vakuuttunut?
Niissä videoissa elävät hautaavat eläviä. Koko ajan tänäkin päivänä. Video jossa teloitus tapahtui panssarivaununulla elävän ylijamalla oli kyllä juttu jota ei olisi pitänyt katsoa. Pää... ja sitten sen äärellä laukauksilla ilmaan juhlivia teloittajia.
Oli Putinin, tai Obaman motiivi mikä ja miten itsekäs tahansa, kiitän heitä.

Meillä on delfiinit. Se ihmisoikeusrikos jonka olemme tehneet niille.


jope

Vesa Haapala kirjoitti...

Moi Jope,

en ole katsonut Isiksen teloitusvideoita, paitsi mitä nyt telkkariuutisissa on ollut joskus jotain materiaalia. Vähän sama on kaiken väkivallan (fiktiivisen tai dokumentaarisen) suhteen. Paitsi että itse tulee kyllä kirjoitettua kaikenlaista väkivaltatematiikkaan liittyvää.

Uskonnolla / ideologialla oikeutettu väkivalta on ihmiskunnan iso ongelma. Aggressiivinen laji, joka saa vieläpä identiteettinsä ja uskomustensa kannalta hyvän perusteen toteuttaa väkivaltaisia taipumuksiaan, on tämä pimeä puoli, joka nostaa päätään kaikissa kansoissa ja ryhmissä. Jos sellaiselle annetaan mahdollisuus. Näin on ollut Euroopan sydämessä ja muuallakin jatkuvasti.

Delfiinit ovat eläimiä, joiden pitäisi antaa olla vapaasti merissä (sinne huuhtomiemme muovihiutaleiden seassa, tai mieluummin puhtaissa vesissä).