torstai 5. marraskuuta 2015

Uskoisitko

Uskoisitko, jos sanoisin: Jokaisen aamun merkitys on siinä, että yhä herää, ettei kaipaa mitään muuta kuin heräämistä ja maailmaa, joka meidät jälleen figuroi ja että tässä on elämisen merkitys ja lahja; että pääkallo ei kerro kuolemasta ja katumuksesta, vaan siitä, että meidät on tehty tähän elämään.4 kommenttia:

Liisu kirjoitti...

Kävin juuri katsomassa melkein vastasyntynyttä vauvaa. Se oli hassun pieni, mutta kaikki ulkoiset elimet valmiina, suu mutrusteli kuin olisi osannut olla huolissaan, silmät avautuivat kirkkaaksi katseeksi, pieni hymyn häivähdys käväisi huulilla. Uskomatonta miten valmiilta se näytti, selvästi se oli varustettu elämää varten.

Vesa Haapala kirjoitti...

Hei Liisu,

varmasti mikään ei todista paremmin elämän merkityksen puolesta kuin vastasyntynyt lapsi (ainakin omalla kohdalla on ollut aina täysin murtava kokemus nähdä oma lapsi, joka on omassa olemisessaan enemmän ja muuta kuin meidän vanhempien aikaansaannos). Lapsessa on (ainakin hetken) jotakin, joka uhmaa kaikkia yhteiskunnallisia todennäköisyyksiä ja asenteita, jotka saavat ajattelemaan kyynisesti (tai inhorealistisesti) elämän merkityksettömyyttä / tai sitä, miksi tähän maailmaan pitää enää syntyä yhtään uutta elävää olentoa.

http://juhasaari.blogspot.com kirjoitti...

Lapset eivät halua mennä nukkumaan koska haluavat elää.
Minäkin valvon aina liian myöhään.

Anonyymi kirjoitti...

Näin on. Henkensä uhalla on valvottava vaikka sitten maailman typerintä toimintakomediaa katsellen. Vesa